اگر مجرم تظاهر به توبه کند چگونه مجازات می شود ؟

اگر مجرم تظاهر به توبه کند چگونه مجازات می شود ؟

:در مبحث پنجم از بخش دوم قانون مجازات اسلامی که به بحث توبه پرداخته است، قانونگذار مواردی را احصا کرده که این امکان را به متهم و مجرم می‌دهد تا در جرایم حدود و حتی تعزیرات، از فرصت توبه استفاده کند و ساز و کار این مبحث فقهی را در مواد قانونی پیش‌بینی کرده است.

:همچنین قانونگذار در ماده ۱۳ قانون آیین دادرسی کیفری مصوب سال ۱۳۹۲، توبه را یکی از موارد هفت‌گانه موقوفی تعقیب در مرحله تعیقب کیفری قرار داده است. بدین معنا که در مرحله تعقیب، دادسرا که در رأس آن دادستان است، می‌تواند با احراز شرایط قانونی توبه متهم را پذیرفته و قرار موقوفی تعقیب صادر کند.

:هرچند این اختیار خلاف اصل و یک استثنا است و با علم به اینکه رفتار دادستان‌ها محتاطانه خواهد بود، این اختیار به دادستان تفویض شده است همچنین توبه متهم در موارد پیش‌بینی‌شده در قانون موجب صدور قرار موقوفی تعقیب خواهد بود.

:در جرایم موجب حد به استثنای قذف و محاربه، قانونگذار توبه را پذیرفته، اما برای آن شرایطی را نیز قرار داده است. مانند اینکه اصلاح و ندامت متهم باید احراز شده و چنانچه ثابت شود مرتکب تظاهر به توبه کرده است، سقوط مجازات یا تخفیف درنظر‌گرفته‌شده، ملغی‌الاثر خواهد شد و مجازات اجرا می‌شود.

:همچنین دیه، قصاص، حد قذف و محاربه با توبه ساقط نمی‌شود و مقررات راجع به توبه شامل کسانی که مقررات تکرار جرم تعزیری در مورد آن‌ها اعمال می‌شود، نخواهد شد و توبه در جرایم تعزیری صرفاً شامل درجات ۶، ۷ و ۸ می‌شود.

لیست مجازات تعزیری درجه ۱ تا درجه ۸

طبق ماده ۱۹ قانون مجازت اسلامی، مجازات‌های تعزیری به ۸ درجه زیر تقسیم می گردند:

درجه میزان حبس جزای نقدی سایر مجازات
 ۱ بیش از ۲۵ سال بیش از ۱میلیارد ریال مصادره کلیه اموال – انحلال شخص حقوقی
 ۲ از ۱۵ تا ۲۵ سال از ۵۵۰ میلیون ریال تا ۱ میلیارد ریال
 ۳ از ۱۰ تا ۱۵ سال از ۲۶۰ میلیون ریال تا ۵۵۰ میلیون ریال
۴ از ۵ تا ۱۰ سال از ۱۸۰ میلیون ریال تا ۲۶۰ میلیون ریال انفصال دائم از خدمات دولتی و عمومی
۵ از ۲ تا ۵ سال از ۸۰ میلیون ریال تا ۱۸۰ میلیون ریال محرومیت از حقوق اجتماعی بیش از ۵ تا ۱۵ سال ممنوعیت دائم از یک یا چند فعالیت شغلی یا اجتماعی برای اشخاص حقوقی ممنوعیت دائم از دعوت عمومی برای افزایش سرمایه برای اشخاص حقوقی
 ۶ از ۶ ماه تا ۲ سال از ۲۰ میلیون ریال تا ۸۰ میلیون ریال شلاق از ۳۱ تا ۷۴ ضربه و تا ۹۹ ضربه در جرائم منافی عفت محرومیت از حقوق اجتماعی بیش از ۶ ماه تا ۵ سال انتشار حکم قطعی در رسانه‌ها ممنوعیت از یک یا چند فعالیت شغلی یا اجتماعی برای اشخاص حقوقی حداکثر تا مدت ۵ سال ممنوعیت از دعوت عمومی برای افزایش سرمایه برای اشخاص حقوقی حداکثر تا مدت ۵ سال ممنوعیت از اصدار برخی از اسناد تجاری توسط اشخاص حقوقی حداکثر تا مدت ۵ سال
۷ از ۹۱ روز تا ۶ماه از ۱۰ میلیون ریال تا ۲۰ میلیون ریال شلاق از ۱۱ تا ۳۰ ضربه – محرومیت از حقوق اجتماعی تا ۶ ماه
 ۸ تا ۳ ماه تا ۱۰ میلیون ریال شلاق تا ۱۰ ضربه

امکان تخفیف در مجازات پرونده های کیفری با مراجعه به وکیل

بهرمند شدن از وجود وکیل کیفری به خصوص در دعاوی کیفری نه تنها حائز اهمیت است بلکه باعث می شود بهترین دفاع و نتیجه ممکن نیز حاصل گردد به این دلیل که طرح شکایت و نوع شکایت و زمان طرح شکایت و اینکه اوراق مربوطه  از جمله لایحه دفاعیه، اظهارنامه، شکواییه به چه نحوی باید تنظیم بشوند بسیار سرنوشت ساز خواهد بود.

نکته مهم اینکه در دعاوی کیفری که در مقابل  مطرح شده است   با استفاده از وکیل کیفری می توان دفاع موثری را انجام داد که از عواقب کیفری و مجازات های احتمالی ناشی از شکایت جلوگیری شود زیرا غالباً عدم استفاده از حق دفاع به منزله قبول اتهام خ

دیدگاه خود را بنویسید:

آدرس ایمیل شما نمایش داده نخواهد شد.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

advanced-floating-content-close-btnبرای مشاوره تلفنی اینجا کلیک کنید پاسخگویی 16 الی 21