دومين مرحله آزمون جامع ويژه قضات 1390برگزار شد
دومين مرحله آزمون جامع ويژه قضات صبح روز جمعه 30 ارديبهشت با حضور 362 قاضي از سراسر كشور در دبيرستان البرز تهران برگزار شد.
به گزارش روابط عمومي و اطلاع رساني معاونت آموزش و تحقيقات قوه قضاييه، دومين مرحله آزمون جامع ويژه قضات صبح روز جمعه 30 ارديبهشت و با حضور 362 قاضي از سراسر كشور و در 7 گروه علمي در تهران برگزار شد.
حجتالاسلام و المسلمين سيد ابراهيم رييسي معاون اول قوه قضاييه به همراه حجت الاسلام والمسلمين واعظي معاون آموزش و تحقيقات قوه قضاييه از ساعات اوليه برگزاري اين آزمون در محل برگزاري آزمون حضور يافته و ضمن بازديد از سالن هاي ويژهي برگزاري آزمون از نزديك به سوالات شركت كنندگان پاسخ گفتند .
سيدابراهيم رئيسي معاون اول قوه قضاييه ضمن حضور در جمع خبرنگاران ، آزمون فوق را در راستاي ارتقاي سطح دانش قضات عنوان كرد و ضمن اعلام اين مطلب كه بههنگامبودن و بهروزبودن قضات براي رسيدگي صحيح به پروندهها يك ضرورت است، گفت: قاضي در هر مقطع تحصيلي كه باشد نبايد خودش را بينياز از فراگيري آموزش بداند و هر كس در هر سطحي بايد به دنبال دانشافزايي باشد.
رييسي با اشاره به اين مطلب كه امروز پيچيدگيهاي پروندههايي كه روي ميز قضات قرار ميگيرد و همچنين پيچيدگي جرائمي كه در جامعه رخ ميدهد افزايش پيدا كرده است گفت: قضات بايد نسبت به موضوعات و تناسب بين احكام و موضوعات اطلاعات لازم را داشته باشند و به هنگام بودن در اين دوره يك ضرورت است.
افرادي كه امروز در اين آزمون شركت كردهاند همگي جزء كساني هستند كه داراي تحصيلات و تجربههاي بالا هستند اما اين تجربه و دانش بايد حتما به دانشافزايي هم مسلح شود و بايد همه همكاران به مقوله دانشافزايي نگاه ويژهاي داشته باشند.
معاون اول قوه قضاييه ادامه داد: يكسري از همكاران ما در حين كار به تحصيل هم مشغول هستند اما به نظر ما اين كافي نيست و آموزشهاي ضمن خدمت در جهت آنكه قضات ما را به روز كند موثر است.
معاونت آموزش يكسري از متون آموزشي را براي همكاران ما در سراسر كشور ميفرستد و قصد دارد با اين كار در جهت دانشافزايي قضات نقش داشته باشد و بايد عنوان كرد كه بخشي از اين متون تجربياتي است كه قضات باتجربهتر در طول سالها فعاليت به آن دست يافته و آن را در اختيار قضات جوانتر قرار ميدهند.
رييسي افزود: امروز در بررسي علل اطاله دادرسي به دو عامل برونسازماني و درونسازماني برميخوريم . در بررسي عوامل درونسازماني مسئله علمي و داشتن تواناييهاي علمي به عنوان برطرف كننده موضوع اطاله دادرسي شناخته شده است و هر چه قاضي از دانش بيشتري برخوردار باشد و متبحرتر باشد تصميمگيري درباره پروندهها برايش آسانتر است.
رييسي در پايان گفت: بحث نياز به آموزش و روزآمدي قضات را ضروري ميدانيم و به همكاران ميگوييم در هر مقطع تحصيلي خود را محتاج به آموزش بدانند زيرا افزايش دانش در جهت رسيدگي بهتر به پروندهها و احقاق حق مردم و همچنين تصميمگيري آسان نقش دارد.
گفتني است؛ بنا بر اعلام كميته برگزاري آزمون جامع پودماني قضات تعداد 621 قاضي جهت شركت در اين آزمون واجد شرايط علمي شناخته شده بودند.